Over Elise 

img_2369Elise

Ik ben Elise, 25 jaar oud. Samen met mijn hondje Yip woon ik in het mooiste appartement aan zee en ben ik, sinds kort, een heuse doktersassistente. Begin 2014 ben ik de trotse eigenaar geworden van een paar donorlongen, die ik toen goed kon gebruiken. Ondanks dat ben ik nog niet gezond verklaard en van werken is het daardoor nog niet gekomen. Maar daar wordt hard aan gewerkt. In de tussentijd houd ik me bezig met oppassen, bakken, wandelen met de hond en leuke dingen doen en doe ik er alles aan om weer helemaal de oude te worden.

Gezondheid

Op het medisch gebied ben ik een wat complex geval. Ik ben geboren met Cystic Fibrosis. Daarnaast heb ik ook diabetes. Niet fijn, niet leuk maar er valt prima mee te leven. Zeker omdat ik in 2014 een dubbele longtransplantatie heb gekregen. Longen met een gouden randje!

Als je meer wilt weten over het hoe en wat, neem dan een kijkje onder het kopje; tekst en uitleg. Daar leg ik namelijk precies uit hoe bij mij de vork in de steel zit.

Wat je hier kan verwachten

GEZONDHEID: het leven met een chronische ziekte gaat niet altijd over rozen. Toch is er meer dan genoeg om voor te leven. In deze blogs kun je zien hoe ik er mee omga en wat er allemaal bij komt kijken. Maar ook mijn ervaringen, handige tips en ziekenhuisavonturen zijn hier te lezen.

PLOGS: hierbij fotografeer ik een dag lang wat ik zoal doe op een dag. Dit geeft een leuk inkijkje in mijn leven. Ik probeer zo eens per week een plog te plaatsen.

RECEPTEN: ik hou van koken en van bakken, in deze blogs zal ik mijn favorieten recepten met jullie delen. Elke laatste dag van de maand komt er een recept online. Ontbijtjes, taarten, soepen ze komen allemaal aan bod!

Bloggen

15 jaar was ik toen ik mijn eerste berichtje plaatste op het wereldwijde web. Het was mijn manier om iedereen op de hoogte te houden over mijn medische toestand. In de loop der jaren ben ik er achter gekomen dat bloggen voor mij meer is geworden dan een manier om mensen op de hoogte te houden. Het is de manier om mijn veel te drukke hoofd leger te maken. Verder heb ik gemerkt dat mensen het interessant, nuttig maar bovendien leuk vinden om mijn blogs te lezen. Kortom bloggen is voor mij de ultieme win-win situatie

BLOGNAAM
Smize. Het is een bijnaam die een broeder, uit het ziekenhuis, mij jáááren geleden gaf. Sindsdien is Smize mijn alterego op het internet. Sommige mensen hebben wat moeite met de uitspraak, maar je spreekt het heel Hollands uit als Smiezuh.

Het toeval wil dat een paar jaar geleden Tyra Banks in haar tv-programma een nieuw woord introduceerde: ‘smize’ wat niets anders betekent dan lachen met de ogen. En weet je, ik vind dat wel een mooie betekenis. Smizen jullie met mij mee?

Ik vind het hartstikke tof dat je hier een kijkje komt nemen. Reacties vind ik leuk om te lezen. Doe je het liever persoonlijk? Geen probleem dit kan via de pagina ‘contact’.