Blog

Nog niet thuis

Soms verlopen dingen niet helemaal volgens plan. Zo kwam ik hier ooit voor een ‘simpele’ longontsteking. De planning was dat ik al bijna 3 weken thuis zou zijn. Maar helaas kwam daar iets tussen en lig ik nu nog steeds in het Emc.

Laten we even terug gaan naar ruim 2 weken geleden. ’s nachts kreeg ik plots hele hoge koorts. Ze namen bloed af, deden de nodige onderzoeken en startte 2 extra antibioticum. Waarmee het totaal kwam op 4 antibiotica’s in de hoop dat ik beter zou worden. Maar ik werd niet beter, ik werd steeds zieker. Naast de koorts was ik flink ziek en had ik een enorm lage bloeddruk. Toen eenmaal de uitslag van de bloedkweken binnen waren was het helemaal duidelijk. In die bloedkweken waren namelijk bacteriën gevonden en hierdoor had ik bloedvergiftiging gekregen. Er zat toen maar een ding op mijn tpv-lijn en dialyselijn moesten er beide meteen uit. Alleen dan zou de bacteriën weg gaan uit mijn bloed. Dus zo geschiede. Onder lichte dwang en paniek ben ik eerst nog met spoed gedialyseerd en vervolgens zijn alle lijnen verwijderd. En dat hield in dat ik geen levenslijnen meer had. Geen voeding (TPV), geen dialyse meer een weekend lang helemaal niks. Gelukkig maar voor een paar dagen, zodat mijn lichaam de tijd had om beter te worden met alle medicijnen. Achter allemaal best kritiek en heb ik de IC maar net ontweken, maar na 4 dagen ging het alweer een stuk beter. De dialyselijn kon weer terug worden geplaatst, want zonder dialyse kan ik gewoon niet. Na 5 dagen leven op water, wat mij trouwens best goed afging, is ook de TPV herstart.

Inmiddels zijn we alweer een poosje verder en gaat het vele malen beter. Ik zit weer rechtop in bed, de tv is weer aan en ik kan weer lachen. Kortom ik ben weer mens geworden. Met een beetje geluk krijg ik volgende week nog een tweede lijn erbij voor de TPV en dan mag ik hopelijk over niet al te lange tijd het pand verlaten.

2 gedachten over “Nog niet thuis

 1. Lieve Elise.
  Wat een verhaal, en wat een zwaretijd.
  Je bent en blijft een kanjer.
  We denken veel aan je en blijven voor je bidden.
  We zijn heel blij dat je weer wat kan lachen en hopen zo dat je over niet al te lange tijd naar je huisje kan.
  Veel liefs Frank en Ria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s