Blog

Vet fijn

Hoewel het weer nog wat te wensen over laat is de zomer toch al echt in aantocht. Het seizoen van zon, zee en strand tenminste dat hopen we natuurlijk.

Veel mensen zijn druk bezig met sporten en diëten. Om zo hun winterbody te transformeren in de strakke zomerversie. En natuurlijk dat snap ik helemaal. Niemand wilt er uitzien als een hangbuikzwijn in zwemkledij. Natuurlijk wil je die mooie strakke buik en perfecte billen. Maar hier komt dan toch een soort van betoog, of nouja meer een soort van boodschap.

Vet is namelijk een zwaar ondergewaardeerd stuk lichaamsweefsel. Dat randje vet wat misschien net over je broek hangt, heeft namelijk een functie. Het houdt je lekker warm en misschien wel het belangrijkste vet is comfortabel. Die billen die je misschien altijd net iets te dik vindt, zorgen er voor dat je lekker zacht zit. Want geloof me, die houten stoel zit een stuk minder lekker zonder dat laagje vet.

Dus koester dat kleine beetje vet. En nu zeg ik niet dat je niet mag klagen over een buikje of iets dergelijks. Nee helemaal niet. Eerlijk toegeven, ik klaagde een paar jaar terug zelf namelijk ook over mijn welvaartsbuikje. Het enige wat ik wil zeggen. Vergeet niet om dat laagje vet af en te waarderen, want zonder vet is het leven een stuk minder comfortabel. Trust me 😉

3 gedachten over “Vet fijn

  1. Sterk zeg!! Mooi geschreven! Goed om dat eens zo te lezen. Ik moet eerlijk toegeven, het stukje over hangbuikzwijn in zwemkledij werkte dan ook wel op mijn lachkriebels. Dankjewel ;-).

    Lieve groetjes,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s