Blog

Het EMC, Elise Medisch Centrum

Home is..waar de hond op je staat te wachten, de zon schijnt en waar ik kan gaan en staan waar ik wil.

Precies één week geleden zette ik, voor het eerst sinds tijden, weer voet op Zeeuwse bodem. De afgelopen weken heb ik wat kilo’s bij elkaar weten te sprokkelen en laten zien dat ik stabiel ben. Dat alles was reden genoeg om mij uit het ziekenhuis te ontslaan, hoera! Mijn echte huis is nog een brug te ver, daarvoor moet ik eerst nog heel veel aansterken. Tot die tijd ben ik weer onder moedersvleugels.

De TPV (voeding via het infuus) die ik in het ziekenhuis kreeg, wordt thuis gewoon voortgezet. De komende maanden zit ik hier zeker nog wel aan vast en misschien nog wel langer. Dit is voor we met de TPV begonnen uitgebreid met mij besproken, dus ik heb mij hier mentaal al wat op kunnen voorbereiden. Maar dan nog kan je van tevoren niet bedenken wat er allemaal bij komt kijken en wat voor een impact het heeft op je leven.

Zo had het naar huis gaan met TPV nogal wat voeten in de aarde. Ik mag de TPV namelijk niet zelf aansluiten, dit moet de speciale thuiszorg komen doen. Ja ik ben doktersassistente en ja ik sloot vroeger altijd zelf mijn antibiotica infuus aan. Maar TPV valt in een andere categorie, voor TPV moet je eerst opgeleid worden. Vanwege de hoge infectiegevoeligheid en de Hickman moet er heel secuur en steriel te werk worden gegaan. Hiervoor moet ik worden ‘opgeleid’, tot die tijd komt 4 keer per dag de speciale thuiszorg om dit te doen. Tweemaal in de ochtend en tweemaal in de avond. Vooral de ochtend (elke dag 8.15 uur) is een behoorlijke opgave. Des te groter is de motivatie om het zo vlug mogelijk zelf onder de knie te krijgen.

Om de TPV zo hygiënisch en praktisch mogelijk te faciliteren en het mij zo comfortabel mogelijk te maken. Is mijn voormalig slaapkamer omgetoverd tot een soort mini ziekenhuis. Inclusief infuuspaal, ziekenhuisbed en de hele mikmak. Maar geef toe het is wel een heel gezellig mini ziekenhuis.

Waar met hoge uitzondering zelfs huisdieren worden gedoogd. Wat een gezelligheid. En nu moeten jullie niet denken dat ik hier 24/7 bivakkeer. Nee ik ga ook regelmatig naar beneden of naar buiten.

P.S. Voor de mensen die mij afgelopen week nog een kaartje hebben gestuurd, geen nood. Alle post wordt gewoon naar huis doorgestuurd.

4 gedachten over “Het EMC, Elise Medisch Centrum

 1. Ik miste je blog al. Vroeg me al af hoe het met je gaat.
  En die TPV zelf doen? Heb je ook het BIT-team van Zorgstroom? Die stelden het bij mij al heel snel zelf voor om te doen. En ja, het is een verademing om het zelf te doen.
  Trouwens voor mij wel een troost om te lezen: je weet niet wat er allemaal bij komt kijken. Jij bent toch nogal wat gewend dacht ik zo.
  Sterkte maar weer en ik hoop dat je een poos thuis kan blijven!

  Like

 2. Heel fijn, dat je weer thuis kan zijn! Dat geeft toch meer gezelligheid. Het zal zeker fijn voor je zijn om de TPV zelf aan te kunnen sluiten. Succes! Jip ziet er trouwens ook zeer tevreden uit op de foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s