Blog

Het zit erop

Zo, het was me het weekje wel zeg. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel stress heb gehad als de afgelopen dagen. Nee zelfs mijn school en rijexamen kunnen hier niet tegenop.

In de vorige blogpost zei ik dat de operatie voor donderdag gepland was. Angst voor de operatie had ik niet, mijn grootste zorg was of de operatie wel doorging. Die angst bleek niet ongegrond, de operatie is namelijk op het allerlaatste moment afgeblazen. Ik was al bij de operatiekamer, had de anesthesist al gesproken en ben weer naar mijn kamer gebracht. Door een groot ongeluk en een transplantatie was er geen plek meer voor mijn operatie.

Natuurlijk verdienen spoedgevallen en zeker transplantaties voorrang, laat dat even duidelijk zijn. Maar dat neemt niet weg dat het voor mij op dat moment ontzettend klote was. De teleurstelling en tranen dropen dan ook van mijn gezicht af. Het feit dat ik al 4 hypo’s had gehad, de klok inmiddels al de 23.15 uur had aangetikt en ik doodmoe was hielp natuurlijk ook niet echt mee.

Mijn moeder bleef, gezien de tijd, slapen en zo kon de vrijdag weer beginnen met een frisse start. Alhoewel fris? Met de slapers nog in mijn ogen en met mijn pyjama nog aan werd ik naar de dialyse gereden. Het kan maar gebeurt zijn zullen we maar zeggen. Toen mijn bloed weer gefilterd was en ik ontdaan was van het overtollige vocht, kwam dan eindelijk het bericht dat het tijd was voor de operatie. En ik kan je vertellen dat gaf mijn humeur een enorme boost.

Drie uur later lag ik met een extra snee in mijn buik weer op mijn kamer. Alles is helemaal goed gegaan en tot nu toe is het mij erg mee gevallen. Vandaag mocht ik beginnen met slokjes water drinken, maar dat heb ik nog niet gedaan. Ik durf niet, bang dat het toch weer fout gaat en ik moet overgeven. Dus dat slokje water komt morgen wel. Mañana mañana.

Voor nu houd ik het voor gezien. Fijn weekend allemaal!

3 gedachten over “Het zit erop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s