Blog

No food, again

De laatste maanden zou ik nou niet persé bestempelen als de meest leuke periode uit mijn leven. Zo zit ik nu al ruim 5 weken weer met een geheel eet en drink verbod. Ik geef toe ik heb hier en daar weleens gesmokkeld, want makkelijk is het allerminst, ook ik heb beschik niet over een ijzeren discipline. Maar over het algemeen kan ik wel zeggen dat er niets het mondje in gaat.

Nu voel ik allemaal vragen bij jullie opkomen zoals; waarom mag je nu niets eten? Het probleem was toch opgelost met die maagoperatie? Hoe word je nu dan gevoed? Daarom ga ik het jullie allemaal even haarfijn uitleggen.

Tijdens mijn laatste opname hebben ze nog een keer een kijkje genomen in mijn maag en dunne darm. Dit omdat ik maar gal bleef overgeven, terwijl ik niks at of dronk. Uit dat onderzoek bleek dat mijn darm, vlak onder mijn maag, in de knel zit. Waarschijnlijk ontstaan door littekenweefsel. De uitslag was een enorme maar dan ook enorme tegenvaller. Vooral omdat ze niet weten of ze dit probleem kunnen oplossen en dit probleem een niertransplantatie in de weg staat. In het slechtste geval zou ik nooit meer kunnen eten en drinken. In het beste geval is het weer te fixen en kan ik straks mezelf weer tonnetje rond eten. Momenteel is het nog afwachten met wat voor plan de chirurg komt, aanstaande maandag hoor ik wat de opties zijn. Tot die tijd wordt ik uiteraard wel gevoed, want ook ik kan niet leven van lucht. 24 uur per dag word ik gevoed met sondevoeding. Dit kan omdat mijn sonde in mijn darm ligt, pas na de darmafsluiting.

Dus zo zit de vork in de steel zeg maar. Afwachten en er ondertussen maar het beste van maken. Ik heb in ieder geval een heel leuk weekend voor de boeg, want morgen ben ik te vinden op de kreadoebeurs. En daar heb ik enorm veel zin in, even totaal iets anders en ideeën op doen.

9 gedachten over “No food, again

 1. Jeetje Elise, dat zou wel echt veel roet in het eten gooien allemaal! Wat spannend en supershit gewoon. Hopelijk kunnen de knappe koppen dit fixen voor je. Ik denk aan je!
  Liefs x

  Like

 2. He Elise, bah toch wat een enorme tegenvaller. :-(.
  En dan tussen de blogs door nog altijd trouw een nieuw recept voor een gerecht ertussen plaatsen. Je doet het toch maar allemaal voor de leesfans!

  Sterkte hoor meis! Ik wens je alle geluk en positiviteit van de wereld toe dat ze snel met beter nieuws komen en er iets aan kunnen doen.

  Je krijgt trouwens de hartelijke groetjes en ook sterkte van Ruben.
  Onze duimen draaien hier!

  Lieve groetjes,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s