Blog

Volkoren spaghetti met rode saus

Hier een al oud pastarecept van mijn moeder. Als klein meisje was spaghetti rode saus, naast lasagne, echt mijn favoriete pasta gerecht. Zonder pakjes en zakje zet je eigenlijk in een handomdraai een zelfgemaakte saus op tafel. Het is misschien iets meer werk, maar zoveel lekkerder. Geloof me probeer het en laat weten wat jij ervan vindt.

Spaghetti rode sausWat je nodig hebt

300 gram volkoren spaghetti

300 half om half gehakt

1 grote ui of 2 kleintjes (gesnipperd)

1 teen knoflook (geperst)

140 gram tomatenpuree

250 champignons in plakjes

1 gele paprika in blokjes

1 groene paprika in blokjes

+/- 600-700 ml melk

1 eetlepel Italiaanse kruiden

Peper en zout naar smaak

Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Rul het gahakt in een hapjespan totdat dit gaar is, breng het op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak ook deze even mee. Dan is het nu tijd om de bloem erbij te doen. Blijf goed roeren en bak alles tot de bloem een beetje gaar is. Doe de paprika en champignons toe en bak deze kort mee. Voeg nu al roerende de melk toe, doe dit niet te snel maar laat de melk de bloem opnemen. Voeg net zoveel melk toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Ik gebruik altijd volle melk, deze is lekker vol van smaak en er zitten net wat meer calorieën in. Maar uiteraard kan je de saus ook maken met halfvolle of magere melk. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft laat je hem nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken, totdat de groente gaar zijn. Zelf vind ik het wel lekker als de champignons nog een kleine bite hebben, dus ik kook de saus nooit tot moes. Serveer de saus met de spaghetti, heerlijk met wat geraspte kaas erbij. Eetsmakelijk of zoals de Italianen zeggen; buon appetito!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s