Blog

Boterkoek

Bakken hoeft niet altijd moeilijk te zijn of lang te duren. Dat bewijst dit super snelle en simpele boterkoek recept. Je hebt geen 1000 ingrediënten nodig om dit te maken. Slechts 6 ingrediënten zijn genoeg en ik durf te wedden dat je het meeste hiervan al in huis hebt.

Boterkoek smize.blog

Wat je nodig hebt

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram licht bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

– Boterkoekvorm of browniebakvorm

Aan de slag

Verwarm de oven op 180 graden. Vet het bakblik in met wat boter en leg een stukje bakpappier op de bodem. Mix de boter, suiker, 1 ei en een snufje zout door elkaar. Rasp een klein beetje van de schil van de citroen en doe dit bij het botermengsel. Voeg de bloem toe en kneed het tot een mooi, glad deegje.

Verdeel het deeg over het bakblik, druk het goed aan en maak het glad. Kluts het andere ei en bestrijk de boterkoek met een dun laagje ei. Maak met een vork een leuk patroontje in het deeg. Strooi het amandelschaafsel erover en schuif de boterkoek in het midden van de oven. Na een minuut of 25 is de koek goudbruin en gaar, klaar om uit de oven te halen en af te laten koelen. Snijd de boeterkoek in kleine blokjes en aanvallen maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s