Blog

Plog 10

Dinsdag 12 september 2017.

Goedemorgen zonnig Rotterdam, ik ben klaar voor een nieuwe dag.

+ 9 kilo is de stand na 5 dagen, hoogtijd om de plasmedicatie te herstarten.

Dat kleine beetje extra vocht kan er ook nog wel bij. Thee is mijn leven!

De bloeddruk stijgt langzaam maar gestaag en ook de andere cijfers zijn ontslagwaardig. Nu dat ontslag nog..

Laten we tot die tijd de spieren een beetje bijhouden met een hypermodern rood elastiek.

Dit lieve mensen is een helicobacter-pylori. Een zeer bekende bacterie in maagzwerenland, deze bacterie heeft bij mij de maagzweren veroorzaakt. Hallo en hopelijk tot nooit meer ziens!

De behandeling bestaat uit een flinke dosis maagzuurremmers, de nodige antibiotica en rust. Rust in de zin van 2 weken niets eten en liever ook niet drinken, maar om mij een klein beetje tegemoet te komen mag ik wel thee. Wat zou een theeleut als ik toch zonder thee moeten.

Dan is het nu tijd om naar de niertransplantatiepoli te gaan. Na weken wachten is vandaag de uitslag van het donatie onderzoek. Wie is de beste kandidaat, zit er überhaupt een kandidaat bij, dat is nu de vraag.

Daar zitten ze dan. Zus, vader en moeder, allemaal even dapper, maar één van hun gaat doneren. Geheel onverwacht blijkt dat mijn zus de beste match is. We schijnen identiek aan elkaar te zijn, met haar nier is de kans op afstoting het kleinst. Met haar gaan we nu verder en kijken of zij ook daadwerkelijk met één nier kan leven. De transplantatie is gelukkig iets wat niet ala minuut hoeft. We hebben tijd en tijd is fijn.

Hier scheiden onze wegen. Mijn zus moet gelijk een aantal onderzoeken ondergaan. En ik moet bloed laten prikken voor de kruisproef.

Daarna mag ik gelijk door voor een gebitcheck bij de kaakchirurg. Ik heb voor niks peentjes gezweet, want er is geen gaatje te bekennen en mijn mondgezonheid is helemaal in orde.

Hier was ik aan toe en mijn benen ook geloof ik.


Terwijl de laatste antibiotica van de dag binnendruppelt sneuvelt mijn infuus. Goed getimed, want het infuus mag eruit voor nu uit en ik mag zonder gaan slapen. Morgen prikken ze wel weer nieuwe.

Voor ik ga slapen kijk ik nog even naar de slechtste brievenrubriek van Nederland. Ze zijn enorm enthousiast en een tikkeltje overdreven maar het kijkt lekker weg.

Slaap lekker.

2 gedachten over “Plog 10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s