Blog

Update

Ha jullie dachten zeker dat ik van de aardbodem verdwenen was he. Maar niets is minder waar, ik wandel nog gewoon rond. Ik zat gewoon een beetje in mijn maag met deze blog. Zal ik hem wel plaatsen, zal ik hem niet plaatsen. Tja dat zijn de zorgen des levens als het verder gewoon goed gaat, want ja het gaat goed en dat is super fijn! Maar ik zal er niet verder omheen draaien hier is die dan, de zal het ik hem wel of niet plaatsen blog.

Zoals jullie weten gaven in juni mijn nieren er echt de brui aan. De nefrologen hebben mij toen aan de dialyse geslingerd en dat gaat eigenlijk prima. Volgens de nefrologen is het nu echt hoog tijd om na te gaan denken over de volgende stap. Niertransplantatie.

Dialyseren is voor nu een prima oplossing, het heeft zelfs al een paar ziekenhuisopnames voorkomen. Dus wat dat betreft is dialyseren echt een uitkomst, maar het heeft ook een keerzijde. Het dialyseapparaat neem maar een klein deel van de functie van de nier over. Daarnaast is het niet goed voor je lichaam, met name de bloedvaten zijn er niet heel blij mee. Er moet dus een andere oplossingen en daar komt de niertransplantatie de hoek om kijken.

Vergeleken met een longtransplantatie moet een niertransplantatie appeltje eitje zijn. Maar het is en blijft een zware ingreep met risico’s. Bovendien heb je niet zomaar een nier, nieren zijn net als andere organen zeer schaars. Ik heb het geluk dat 5 dappere mensen zich hebben aangeboden als donor. Heel bijzonder dat mensen dat voor je over hebben! Vorige week is er bij een aantal van hen bloed afgenomen en dan horen we over een maandje of er een mogelijke donor bijzit.

Ja die nefrologen weten het allemaal mooi te brengen, maar ik heb hier een daar nog wat twijfels. Vooral omdat het waarschijnlijk gaat om een levende donor die ik ook nog eens goed ken. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen, ik zie wel hoe het loopt. En met de laatste bloeduitslagen nog in mijn hoofd, heb ik nog hoop dat een nieuwe nier misschien nog te voorbarig is.

4 gedachten over “Update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s