Blog·Koken en bakken

Zomerse couscoussalade

Eigenlijk is dit gerecht perfect voor een warme zomerdag. Je weet wel, zo’n dag waarop de thermometer de 25+ aantikt. De salade is lekker, ligt en fris. Ondanks dat de tempraturen de afgelopen week bij lange na niet hittegolf noemenswaardig waren, at ik dit gerecht in plog 6. Gewoon omdat deze salade perfect is om overal mee naar toe te nemen, naar het strand, je werk of waar dan ook. Eet smakelijk!
30b6c90e-1b16-47df-afb3-aaef578f2b63

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 gram couscous
  • 1 sjalotje
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 200 gram fetakaas
  • takje verse munt
  • peper en zout

Aan de slag
Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven, breng hem op smaak met beer en zout en laat afkoelen. Snipper het sjalotje. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en haal met een lepel de zaadlijsten eruit, snijd hem vervolgens in plakjes. Snijd de avocado in blokjes en hak de munt fijn. Ik gebruik altijd feta uit een pot, die is al in blokjes gesneden. Heb je gewoon een blok feta? Geen probleem, maar snijd deze dan wel even in blokjes dat eet net wat makkelijker. Dan is het nu tijd om het sjalotje, de komkommer, avocado, munt en feta toe te voegen aan de couscous en eens goed door elkaar te husselen. Zet de couscous een uurtje in de koelkast en smullen maar.

Tip
Voeg voor wat extra bite wat zongedroogde tomaatjes toe.

 

Een gedachte over “Zomerse couscoussalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s