Blog

Plog 6 –

Woensdag 28 juni.

Goedemorgen! Dit is wel een heel vroeg ontbijtje zo om 2 uur ’s nachts, met dank aan een hypo.

Na mijn nachtelijke maaltijd en de sondevoeding achter de kiezen, laat ik het bij een theetje deze ochtend.

Het belooft een druk dagje te worden en de suikers doen nog steeds wat ze zelf willen. Tijd om de sensor weer van stal te halen. Zo zie ik 24/7 wat mijn bloedsuiker is, ideaal!

Zo die zit, op naar een hypo vrije dag!

Maandag kocht ik mijn aller eerste autotje, super cool natuurlijk nu kan ik gaan en staan waar ik wil. Vinden jullie hem ook zo leuk? Hij rijdt als een zonnetje en is uiteraard altijd van een oud vrouwtje geweest die er alleen boodschappen mee deed.

Tijd om de Ka te gaan gebruiken, op naar het dorp. Ik scoor hier een broodmix en wat hondensnoepjes.

 De Vlissingse sleutelboer is een paar weken naar de zon, zal je net zien dat je precies dan sleutels moet laten bijmaken. Gelukkig is Oost-Souburg ook voorzien van een sleutelboer, komt dat is even goed uit.

Een handje vol met sleutels is het resultaat. Als ik nu mezelf nog buitensluit ben ik echt heel dom.

Het mag dan wel geen 30 graden meer zijn, ik doe gewoon een siësta.

Dan gaan we nu, uitgeslapen en wel, naar Rotterdam voor dialyse nummer 2 van deze week.

Om half 4 wordt de boel weer vakkundig aangesloten.

Als de boel aangesloten is op het dialyseapparaat ziet dat er zo uit. Mijn bloed word uit mijn lichaam gepompt en word dan door een grote kunstnier gefilterd. In 4 uur tijd worden er zoveel mogelijk afvalstoffen (en soms vocht) uit mijn lichaam verwijdert. Als ik mijn tijd heb uitgezeten wordt alles weer afgekoppeld en ben ik weer een vrij mens. Van het dialyseren zelf merk ik helemaal niks, het doet geen pijn of wat dan ook. Het is alleen een tikkeltje vermoeiend, maar that’s it.

Het avondeten is een fijne break. Ditmaal namen we ons eigen eten mee, aangezien ik niet zo’n trek had in een broodmaaltijd.

Jeeeh na 3 uur en 53 minuten word ik weer afgekoppeld, de zuster geeft me vandaag 7 minuten cadeau!

Vlissingen staat weer op de borden! Vrijdag nog een sessie in Rotterdam en dan mag ik vanaf maandag gaan dialyseren in Goes. Hoe fijn is dat, lekker dicht bij huis.

Thuis gekomen eet ik nog even een hypo weg.

En na een knuffelsessie met Yip is het de hoogste tijd om te gaan slapen.

6 gedachten over “Plog 6 –

  1. Leuke auto Elise, maar saaie kleur 😛 Veel veilige kilometers toegewenst!
    Hoe kom je die 4 uur steeds door trouwens?
    Knuffel voor jou en Yip.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s