Blog

Plog 5 – oppassen geblazen

Donderdag 22 juni 2017.

De dag start wat vroeg vandaag, met dank aan een gigantische hypo.

Er zit niks anders op dan mijn bed uit te kruipen, mierzoete limonade te drinken en een restje pastasalade naar binnen te werken. En dat allemaal om 3.00 uur ’s nachts, eetsmakelijk. Afijn na een half uur kan ik me bed weer in, wat een glamour.

Na deze nacht kan ik wel een douche gebruiken. Extra uitdaging is, zelf mijn haren wassen zonder dat de lijn in mijn nek nat wordt.

Missie geslaagd, de haren zijn weer schoon en de lijn is kurkdroog.

De kleine neef is inmiddels ook gearriveerd. Donderdag = oppasdag.

Nog voor de middag heb ik er 5 telefoontjes opzitten, waarvan twee met de nefroloog. Gisteren mocht ik mijn gezicht laten zien op de poli en hebben ze tevens wat bloed afgetapt. En daaruit blijkt dat ik echt weer moet dialyseren. Vrijdag al. Shit daar heb ik dus geen tijd voor hè. Gelukkig weet ik de nefroloog te overtuigen en stellen we de boel uit tot maandag.

Zo tijd om te schaften. Al kijkt Mees nogal twijfelachtig naar zijn boterham.

Fien is inmiddels ook uit school. Zij twijfelt niet het is hap, slik, weg. En ik eet gezellig een tosti mee, gewoon omdat het weer kan!

27 graden of niet, ik ben lui met een plaid.

Het oppassen vandaag is een eitje. Fien is ergens spelen en Mees vermaakt zich prima.

Thuis gekomen is het weer zover, hypo-alert.

Hollandser dan dit kan bijna niet, om het geheel compleet te maken prak ik het zootje nog eens flink doorelkaar.

Moeders en ik hebben ons verplaats naar het centrum van Middelburg. Er moeten cadeaus en andere ongein gekocht worden.

De rolstoel is bij uitstek een perfect hulpmiddel voor zo’n eind lopen in de stad. Bovendien kan je zo prima de gekochte waar meenemen zonder dat je een hernia oploopt.

En moeders? Die bestuurt Elise op wielen, het is net net als fietsen, ook dit verleer je niet.

Vinden jullie ook niet dat mijn sondevoedingspomp perfect matcht bij de paarse muur, alsof ze voor elkaar bestemd zijn. En met een glas zoete limonade naast mijn bed, word ik elke hypo vannacht de baas. Welterusten!

Een gedachte over “Plog 5 – oppassen geblazen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s