Blog

Smaakmakers 

Over smaak valt te twisten. Zeker over de mijne. Zo ben ik van jongs af aan al een ‘moeilijke’ eter. Snoep, taart, groenten? Het is allemaal niet aan mij besteed. Zelf heb ik hier geen problemen mee, maar buitenstaanders vinden het vaak toch vreemd.

Sinds afgelopen vrijdag mag ik bijna alles weer eten. Dus je snapt ik wilde helemaal los gaan, alleen de eetlust liet nog wat te wensen over. Daarnaast is mijn smaak momenteel nog anders dan ik gewend ben.

Na 5 maanden niet eten komen alle smaken extreem hard mijn mond binnen. Mijn smaakpapillen slaan bij zo’n beetje elke hap op hol. Vooral zout heeft een overheersende rol in mijn mond. Alles is zo ontzettend zout niet normaal gewoon, maar hopelijk is dat gewoon een kwestie van wennen. En om zo vlug mogelijk weer normaal te kunnen eten is het elke dag oefenen geblazen, oefenen met eten. Het klinkt zo simpel weer gaan eten maar vergis je niet. Eten en drinken is volkomen uit mijn systeem verdwenen. Hierdoor vergeet ik vaak om te eten of te drinken. Daarnaast zit ik vaak na 5 happen al vol en krijg ik nog vlug buikpijn, omdat mijn maagdarmstelsel nog moet wennen aan de nieuwe situatie. Dus om het eten en drinken weer een feest te maken heeft de diëtiste allemaal lekkere dingen voor mij geregeld, zoals pistoletjes, flensjes en milkshakes. Zo moet het eten weer leuk worden en weer gaan smaken. Ook hebben ze de sondevoeding verlaagt naar 1 liter om zo de eetlust wat te stimuleren. Dus wie weet kom ik ook ooit nog van de sondevoeding af.

Al met al mag ik niet klagen, elke dag gaat het eten beter en krijgt het meer smaak. Alles is dus niet voor niets geweest en dat is zo fijn!

8 gedachten over “Smaakmakers 

 1. Haha, ik weet dat ik na mijn trans weer voor het eerst in maanden een slokje cola nam (was altijd een grote favoriet) en ik was zó teleurgesteld! Ik snap heel goed dat je de smaken weer moet leren kennen, ook gewoon het gevoel ervan op je tong en dergelijke. Dat zoute wen je wel snel aan, al vraag ik me af hoeveel je er daadwerkelijk van gaat mogen ‘snoepen’. Veel plezier en succes met je weg naar voedsel, wie weet vind je straks wel dingen lekker die je eerst niet te vreten vond. Je begint een soort van met een nieuw pallet, dus leef je uit en doe gek, maar wel met mate 😉

  Like

  1. Ja klopt helemaal. En de komende tijd eet ik vooral dingen die ik heel lekker vind. En wie weet eet ik straks wel spruiten met plezier op haha

   Like

 2. Fijn dat je nu weer kan eten, ook al is het mondjesmaat. Ik hoop dat je goed mag herstellen. Fijn dat je nu uit het ziekenhuis bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s