Blog

Een uitstapke naar de IC

En toen liep alles in de soep. Niet de doperwtensoep die vandaag automatisch online kwam, nee ik werd voor de verandering ziek.

In mijn laatste plog kon je al zien dat het niet helemaal top ging met mij. Gisteren ging het alleen maar slechter. Mijn bloed was gestopt met stollen en ik kreeg er ook nog koorts bij. Tel daar de verdenkingen van een darmlekkage en een inwendige bloeding bijop en je weet dat het foute, foute boel is. Dus werd er, nadat ze mijn stolling hadden gefixt, besloten dat ik met spoed geopereerd moest worden. En met spoed betekent meteen, ook als het dan half 10 ’s avonds is. Dus voor de tweede maal deze week was ik op de operatiekamer met dezelfde chirurg, met dezelfde anasthesist en nog wat nieuwe snoetjes. En werkelijk waar, ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik onder narcose mocht. Ik voelde me zo beroerd, dat ik alleen maar dacht als ik straks wakker word, is alles beter.

Een paar uur later deed ik mijn ogen open en inderdaad ik voelde mij al zoveel beter, super fijn. Minder fijn was dat ik niet wakker werd op mijn vertrouwde kamer 981 maar op de intensive care. Dit uitstapje naar de IC was trouwens geheel gepland. Vanwege mijn stollingsproblemen en doordat ik zo ziek was moest er even een extra oogje in het zeil worden gehouden. Vandaar dat de artsen kozen voor een uitstapje naar de IC.

Inmiddels bevind ik mij weer op mijn vertrouwde kamertje 981. Mijn uitstapje duurde gelukkig niet heel lang, maar ondanks dat was ik enorm blij dat ik de IC weer mocht verlaten vandaag.

Bij de spoedoperatie is overigens niets gevonden. Gelukkig geen lekkage en de bloeding was inmiddels al gestopt. Dus dat is opzich allemaal positief. Leuk detail overigens, om uit te sluiten of mijn darmen lekte hebben ze een soort speciale inkt gebuikt. En nu is mijn urine dus groen en niet een beetje groen maar echt knal groen. Het gras is dan wellicht groener bij de buren, maar mijn urine is sowieso het groenst ha.

Zo dan ga ik nu weer een poging wagen om te slapen en een beetje op te knappen, want dat heeft mijn lijf nu echt nodig.

3 gedachten over “Een uitstapke naar de IC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s