Blog·Koken en bakken·Soepjes

Doperwtensoep met avocado

Persoonlijk vind ik doperwtensoep nou niet bepaald aantrekkelijk klinken. Ik ben dan ook totaal geen doperwtenmens, laat staan dat ik er soep van zou maken. Tot ik een keer, vraag me niet waarom, besloot doperwtensoep te maken. Wat ik proefde was een lekker romig soepje, heerlijk zomers en perfect als lunch. En dan is het ook nog easy peasy om te maken. Dus kom ga aan de slag en proef!

Wat je nodig hebt (ongeveer 2 personen)

 • 1 sjalotje
 • 300 gram doperwten, diepvries
 • 1 avocado
 • 1 groentebouillonblokje
 • 500 ml water
 • 1 el zonnebloem olie

– Een staafmixer of keukenmachine zijn voor dit gerecht wel een must.

Aan de slag
Snipper het sjalotje en bak hem samen met de olie in een pan totdat hij glazig is. Voeg het bouillonblokje samen met het water toe en breng het aan de kook. Doe de doperwten erbij en kook het een paar minuutjes. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en voeg deze toe aan de soep. Haal de pan van het vuur en pureer de boel met de staafmixer tot een glad geheel en klaar is je soep. Dat wordt smullen!

Ook lekker

 • Met een eetlepel zalmsnippers en wat crème fraîche in de soep.
 • Met wat chilipeper en een eetlepel crème fraîche.

3 gedachten over “Doperwtensoep met avocado

 1. Oeh moppie, ik ga joun recept proberen !! Lijkt me lekker.. En en en…. Morgen ga ik aardbeien- kwart taart maken, ik hooooop dat het gaat smaken!! Ik ben trost op je en en ik heb veel respect voor jou topper!! Dikke knuffel , denk aan je !! 💕

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s