Blog

PLOG 3 – hoe alles opeens anders kan zijn.

Maandag 29 mei 2017. Van jeeeh alles gaat goed, naar toch een beetje ziekjes.

Meer dan goedemorgen komt er deze ochtend niet uit. Ik ben gewoon wat brak, dat is alles.

Een uitgebreide douchebeurt zit er nog even niet in. Vanwege de dialyselijn in mijn nek, is douchen voorlopig niet toegestaan. En toegeven, vandaag heb ik ook helemaal geen zin in het hele douche + afdroog gebeuren. Gelukkig zijn er voor deze momenten de warme washandjes!

Bij de bloedprikronde houden we het bescheiden, 4 buisjes. Prima. De uitslag ging alleen helemaal nergens over, zo’n beetje alles was slecht, niet prima.

Kijk eens wat hier staat. Een heel lekker warm kopje thee als ontbijt. Dat doet mij zeker goed. Sinds vrijdag zit ik namelijk in fase 2, helder en vloeibaar. Water, thee, siroop, bouillon, appelsap en waterijs. Man er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open!

Tussen de dutjes door krijg ik een massage van de fysio, om zo mijn rug weer enigzinds soepel te krijgen. Niet op de foto, daar maakt ze mij gewoon aan het lachen.

Daar is hij dan hoor. De doos die eigenlijk zaterdag al zou worden afgeleverd. De bestelster was inmiddels al bijna in de pen geklommen om een aangetekendebrief te schrijven, maar dat is niet meer nodig. Ik heb de doos!

Kijk in die grote doos zat een stralende ballon, leuk hè.

De zuster trof mij vandaag meerdere malen zo aan, in een diepe coma. Ze wist dat het plogdag is en maakte daarom deze foto. Ze vond dat dit niet kon ontbreken op de plog, bedankt hè.

Wat ze eigenlijk kwam doen, was doorgeven dat ik naar de röntgen moest voor wat foto’s. Als eerste zijn de longen aan de beurt. Daar is een infectie op te zien, dus daar geven we gewoon even een IV’tje voor (een antibioticakuur via het infuus).

Niet veel later lig ik op dit bed, voor een foto van mijn buik. Dit alles om te kijken of hier mijn mysterieuze bloeduitslagen vandaan komen.

Terug op de kamer. Het eerste zakje bloed druppelt langzaam binnen. De afgelopen dagen ben ik veel bloed verloren, waarschijnlijk sijpelt er nog veel weg via de maag en darmen. Een beetje aanvullen kan dus geen kwaad.

In de avond krijg ik nog even een CT-scan van mijn buik om zo alles beter te bekijken. Gelukkig kwamen de chirurgen tot de conclusie dat er geen grote lekkage te zien is. Maar waarschijnlijk zit er wel een miliscule klein gaatje. Ze hopen nu dat dit vanzelf gaat genezen. Om dit proces te versnellen mag ik voorlopig niks meer eten/drinken en krijg ik een speciale sonde die mijn maag leegpompt. Beetje jammer dit, maar hopelijk is er op deze manier geen extra operatie nodig is.

Dit is met uitstek de meest oncharmante plog die ik in al die jaren heb gemaakt. Maar op deze foto is wel de speciale sonde met opvangzak te zien. Hierin word mijn maag als het ware leeggepompt. En dat is maar goed ook, want na een kwartier zit er al ruim 250ml bloed in de zak. Ik hoef me in iedergeval niet meer af te vragen waar die misselijkheid vandaag komt.

Hopelijk kan ik nu wel wat op tijd gaan slapen. En dan zien we morgen wel hoe alles afloopt.

4 gedachten over “PLOG 3 – hoe alles opeens anders kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s